2019-08-02 Produkty

Alfa Laval na targach BrauBeviale 2019 – Poczuj smak przyszłości

Zrealizuj swoje cele na stoisku Alfa Laval nr 7-430 podczas targów piwnych Brau 2019, gdzie będziemy skupieni na tym jak piwowarzy mogą dywersyfikować produkcję i wprowadzać nowe zapachy i smaki. Zaawansowane rozwiązania browarnicze Alfa Laval – od pojedynczych modułów po kompletne bloki procesowe – wspierają producentów piwa w procesie osiągania wyższych poziomów wydajności przy jednoczesnej minimalizacji zużycia energii i wody, a także ilości odpadów i emisji.

Chmielenie na zimno i stosowanie dodatków smakowych

Alfa Laval posiada szeroką gamę modułów do efektywnego chmielenia na zimno – procesu dodawania dodatkowej ilości chmielu do piwa po fermentacji. Poprzez uwalnianie olejków eterycznych z lupuliny zawartej w chmielu, wzmacnia się smak i aromat piwa bez wzmacniania goryczki. Zaletą naszych systemów do chmielenia jest pełna homogenizacja poprzez dynamiczne mieszanie, niskie straty produktu oraz wydajne usuwanie suchego chmielu w procesie wirowania, aby zapobiec blokowaniu linii na kolejnych etapach przetwarzania. Systemy te mogą być również wykorzystywane do wzbogacania piwa nowymi, różnorodnymi smakami.

Moduł dealkoholizujący Alfa Laval

Moduł dealkoholizujący Alfa Laval jest zoptymalizowanym systemem służącym do efektywnej produkcji piwa bezalkoholowego o zawartości alkoholu poniżej 0,05% objętości. W module najpierw usuwany jest gaz z piwa, odzyskiwane są substancje lotne, a następnie usuwany alkohol za pomocą spożywczej pary wodnej przepływającej w specjalnej kolumnie pionowej. Alkohol w postaci pary, podlega skropleniu i gromadzeniu. Ten w pełni zautomatyzowany i energooszczędny moduł zapewnia niezawodny proces usuwania alkoholu przy pojedynczym przejściu w oparciu o metodę, która jest wyjątkowo skuteczna w niskiej temperaturze i obniżonym ciśnieniu oraz minimalizuje koszty operacyjne.

Moduły wirówkowe Alfa Laval:

  • Brew 20 – kompaktowa wirówka przeznaczona dla browarów restauracyjnych i rzemieślniczych. Zapewnia większą wydajność, bogatszy smak, aromat oraz lepszą pienistość. Wirówki posiadają hermetyczne uszczelnienie mechaniczne, co zmniejsza proces natleniania piwa bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
  • Brew 750 – wykorzystująca konstrukcję wirówki Brew 701, wyposażona w najnowsze innowacyjne rozwiązania, które pozwalają osiągnąć wyższą wydajność klaryfikacji, niższe zużycie energii i łatwiejsze utrzymanie wirówki w czystości. Wirówka Brew 750 wyznacza najnowsze standardy w branży.
  • Brew 450 – charakteryzuje się unikalną i sprawdzoną konstrukcją hermetyczną zapewniającą najwyższą jakość i smak. Zaprojektowana do procesu klaryfikacji wstępnej i polerowania, wirówka Brew 450, w połączeniu z eMotion znacznie minimalizuje zużycie energii i poziomy hałasu.

Ponadto, na naszym stoisku goście będą mieli możliwość obejrzeć następujące urządzenia:

  • Alfa Laval TJ40G Burst – obrotowa głowica do mycia zbiorników, która umożliwia szybkie nawilżanie ścianek zbiornika środkiem myjącym, redukując w ten sposób czas czyszczenia, zużycie wody i substancji chemicznych. Zaprojektowana do zastosowań higienicznych, zapewnia wyjątkowe możliwości czyszczenia, wyższy poziom jakości produktu końcowego, większą wydajność ogólną oraz 70 % redukcję kosztów operacyjnych.
  • Alfa Laval LKH Prime – samozasysająca pompa o higienicznej konstrukcji charakteryzująca się zaawansowaną technologią air-screw. Pompa jest zaprojektowana pod kątem zapewniania maksymalnej wydajności, co przekłada się na zredukowane zużycie energii w systemach CIP oraz cichą pracę w systemach produkcji piwa i napojów. Pompę LKH Prime można również wykorzystywać do pompowania produktów, co pozwala zmniejszyć nakłady inwestycyjne.
  • Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD) – rewolucyjny system umożliwiający automatyzację i optymalizację technik chmielenia na zimno dla dużych objętości piwa (od 100 do ponad 5000 hl). Prosty w obsłudze, kompaktowy system IMXD jest kompatybilny z każdym systemem dodawania chmielu. Zapobiega nadmiernej ekstrakcji składników aromatu, minimalizuje straty produkcyjne i umożliwia stosowanie wydajnego systemu CIP. System może również optymalizować procesy fermentacji, dojrzewania i szybkiego chłodzenia (crash-cooling).
  • Alfa Laval Alhop Dry Hopping System – moduł wolnostojący przeznaczony dla średniej wielkości browarów, służący do przyspieszania i upraszczania procesu chmielenia na zimno cieszącego się coraz większą popularnością dzięki rosnącemu zainteresowaniu piwami IPA. System zapewnia większą wydajność i stabilność smaku, a także redukuje wymaganą ilość chmielu..
  • Alfa Laval Twin Screw Pump – dwuśrubowa pompa Alfa Laval została zbudowana na solidnej i niezawodnej platformie spełniającej wysokie standardy w zakresie higieny. Pompa jest dostosowana zarówno do pompowania produktów jak i funkcji CIP. Niska pulsacja oraz doskonała zdolność do pompowania cząstek stałych, a także cieczy zarówno o niskim, jak i wysokim poziomie lepkości, zmniejsza ryzyko uszkodzenia produktu, zwiększając tym samym jego jakość. Zastosowanie montowanego od przodu uszczelnienia kartridżowego ułatwia serwisowanie i optymalizuje czas produkcji.

Wydłużony czas pracy, optymalizacja i dostępność

Portfolio usług serwisowych 360° Alfa Laval służy do zwiększania osiągów urządzeń, zapewniając, aby wszystkie systemy pracowały na najwyższych poziomach wydajności. Nasze usługi obejmują audyty i aktualizacje zwiększające wydajności zainstalowanych systemów

Śniadanie dla prasy

Przedstawicieli prasy zapraszamy w dniu 13 listopada, w godz. 8:30 – 9:30, na śniadanie prasowe, w trakcie którego dokonamy prezentacji naszych produktów wystawowych. Po prezentacji zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w rozmowach z ekspertami ds. produktów i biznesu.

Więcej informacji na temat uczestnictwa Alfa Laval na targach Brau, na stronie https://www.alfalaval.com/braubeviale-2019/ 

Taste the Future in Brau 2019 with Alfa Laval

Alfa Laval na targach Brau 2019

Data: 12 - 14 listopada 2019

Lokalizacja: Pawilon 7, Stoisko 7-430

Adres targów: Exhibition Centre Nuremberg, Niemcy 

 

Sprawdź informacje szczegółowe

Osoba kontaktowa

Kamilla Kjørup Boe

Central Communication Manager, Food & Water

+45 31 78 66 42
+45 39 53 64 33
kamilla.kjorup@alfalaval.com

        

Powiązane treści: