Skorzystaj z możliwości jakie oferuje zoptymalizowany proces mycia zaworów i obniż koszty cieczy CIP

Czyszczenie na miejscu a zużycie wody

Higiena i bezpieczeństwo mają kluczowe znaczenie w produkcji żywności, nabiału, napojów i piwa, chemii gospodarczej i kosmetyków. W procesach produkcyjnych w tych branżach kluczowe znaczenie mają procesy mycia CIP. W instalacjach CIP, w których codziennie cyrkuluje podgrzana ciecz myjąca, zużywane są ogromne ilości wody i środków chemicznych. Dla większości producentów redukcja zużycia wody staje się coraz poważniejszą kwestią.

W kierunku bardziej zrównoważonych procesów produkcyjnych

W agendzie ONZ na rzecz zrównoważonego rozwoju do roku 2030 dwa cele zrównoważonego rozwoju dotyczą „Zrównoważonych miast i społeczności” oraz „Odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji ”. Dzięki nim, wpływ na środowisko i ochrona wody stały się integralną częścią zrównoważonych strategii biznesowych dużych i małych przedsiębiorstw. Alfa Laval starała się pomóc producentom w osiągnięciu tych celów, wprowadzając rozwiązania optymalizujące procesy produkcyjne.

W tym artykule dowiedz się więcej o tym, jak osiągnąć znaczne oszczędności wody podczas procesu mycia zaworu - bez obniżenia higieny i bezpieczeństwa produktu.

Skorzystaj z poniższego formularza i pobierz cały artykuł

Food processing 640x360

Czy jesteś zainteresowany obniżeniem zużycia cieczy CIP?

Wypełnij formularz i pobierz artykuł techniczny, w którym podpowiadamy, jak zoptymalizować proces mycia linii produkcyjnej!

thumbnail Optimized mixproof valve cleaning process Thinking Ahead

Informacje te są przechowywane i przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności.