Produkcja piwa

Produkcja piwa nieustannie ewoluuje wraz ze zmieniającymi się gustami klientów i rosnącą różnorodnością produktów. To, co pozostaje niezmienne, to dążenie do produkcji doskonałego piwa przy jednoczesnym oszczędzaniu kosztów, wody i energii w tej wymagającej dużych zasobów branży. Alfa Laval posiada sprzęt do produkcji piwa i wiedzę specjalistyczną, rozwijaną przez dziesięciolecia w tym sektorze, aby umożliwić klientom - od uznanych producentów przemysłowych po pionierskie browary rzemieślnicze.

beer_glasses_on_dark_table

Zalety profesjonalnego sprzętu browarniczego Alfa Laval

  • Lepsza kontrola i elastyczność w celu warzenia szerszej gamy piw
  • Wydajność zwiększona nawet o 10%
  • Zmniejszone zużycie wody w procesach warzenia piwa nawet o 80%
  • Redukcja zużycia energii i odpadów - od 50% do 80%
  • Maksymalny czas sprawności i łatwość serwisowania

Niezależnie od tego, czy chodzi o największych na świecie komercyjnych producentów piwa, czy o rodzinny browar rzemieślniczy, Alfa Laval posiada know-how i technologie, które umożliwiają klientom dostarczanie wysokiej jakości napojów, przy jednoczesnym osiągnięciu rentownych operacji, które oszczędzają wodę i energię.
Alfa Laval rozumie, że efektywność energetyczna i odpowiedzialne gospodarowanie wodą mają kluczowe znaczenie dla operacji warzenia piwa i wykorzystuje swoje wieloletnie doświadczenie i wiedzę, aby wywierać pozytywny wpływ dzięki niezrównanej technologii i usługom.

Inteligentne warzenie piwa: poprawa jakości, wydajności i elastyczności

Alfa Laval ma dumną historię wspierania produkcji najlepszego piwa, a jej sprzęt może zapewnić najwyższą wydajność od warzelni po pakowanie.

Niezależnie od tego, czy chodzi o modernizację istniejącej infrastruktury, czy budowę nowego obiektu, dzięki współpracy z Alfa Laval klienci uzyskają przewagę konkurencyjną dzięki wspólnemu rozwojowi, który ma na celu zwiększenie wydajności i jakości przy jednoczesnej ciągłej optymalizacji efektywności energetycznej i minimalizacji śladu wodnego.

Może to pomóc we wdrożeniu innowacyjnych systemów cyrkulacyjnych do warzenia doskonałego piwa przy maksymalnym czasie pracy, odzysku energii i ponownym wykorzystaniu wody, otwierając drzwi do skalowanej, zdywersyfikowanej produkcji.

Dywersyfikacja jest ważna, ponieważ browary stoją przed wyzwaniem zmian pokoleniowych wśród konsumentów, oczekując szerszej gamy piw, w tym rosnącego zainteresowania napojami niskoalkoholowymi, bezalkoholowymi i funkcjonalnymi. Elastyczność jest kluczowa, a portfolio światowej klasy urządzeń Alfa Laval, w połączeniu z kulturą, w której eksperci żyją i oddychają codziennymi wyzwaniami klientów, zapewnia, że zespoły Alfa Laval na całym świecie stale dostarczają gotowe rozwiązania.

Row of green beer bottles unopened
.

Case stories

. .
Green bottles on conveyor belt in factory