Revos concentration system

System zagęszczania Alfa Laval Revos™ wykorzystuje technologię odwróconej osmozy o wysokim ciśnieniu i niskiej temperaturze do usuwania wody z piwa, wina i cydru po fermentacji w celu uzyskania wysokiej jakości koncentratu o zawartości alkoholu do 22% objętościowo (ABV). Po rehydratacji ma on taki sam smak, aromat i zawartość alkoholu jak produkt oryginalny. Usuwa również alkohol i wodę, produkując bezalkoholowe koncentraty piwne oraz czysty etanolowo-wodny jako produkt uboczny

啤酒浓缩设备

Kompaktowy, ekonomiczny i energooszczędny system do zagęszczania piwa i napojów

  • Do 65% niższe koszty transportu dzięki zmniejszeniu ilości transportowanego koncentratu w celu rehydratacji w zakładach pakowania zbiorczego
  • Oszczędność cennej powierzchni w punktach sprzedaży, takich jak bary i restauracje, dzięki uwadnianiu koncentratu dopiero w momencie podawania
  • Zachowanie profilu smakowego, aromatu i zawartości alkoholu oryginalnego piwa lub napoju dzięki niskotemperaturowemu, opatentowanemu procesowi
  • Wysoce wszechstronny system do zagęszczania piwa i napojów z opcjami dealkoholizacji, dearomatyzacji i produkcji neutralnych baz słodowych

Zwiększenie stabilności piwa i napojów przy jednoczesnym obniżeniu kosztów dystrybucji i transportu dzięki systemowi zagęszczania Revos firmy Alfa Laval.

Moduł koncentracyjny Revos jest dwuprzebiegowym, wysokociśnieniowym, niskotemperaturowym systemem odwróconej osmozy, zdolnym do koncentracji napojów alkoholowych, w tym piwa, wina i cydru. Produkt jest chłodzony, a w pierwszym przejściu pompowany przez opatentowane membrany spiralne. Pod wysokim ciśnieniem woda przenika przez membrany, koncentrując produkt i zachowując do 22% objętości alkoholu.  Proteiny, cukry, aromaty są zatrzymywane w piwie i koncentracie napoju dzięki ciasnej strukturze porów membran. Drugi przebieg pozwala na odzyskanie i zatrzymanie alkoholu i aromatów, które ulotniły się podczas pierwszego przebiegu koncentracji.

.

Kluczowe produkty

.

Serwis

Usługi systemowe dla przemysłu spożywczego

Usługi systemowe dla przemysłu spożywczego Alfa Laval pomagają zwiększyć wydajność procesów przetwórstwa spożywczego. Korzyści są następujące:

  • Ciągłe usprawnianie działań w celu utrzymania przewagi nad konkurencją
  • Nacisk na niezawodność, optymalizację i dostępność
  • Maksymalny zwrot z inwestycji w całym cyklu życia systemów przetwórstwa spożywczego

Dowiedz się więcej o naszej ofercie

service men with ipad

.

Aplikacje

Uzyskaj ofertę

Jakimi aplikacjami jesteś zainteresowany? *
Czy chcesz otrzymywać webinaryna żądanie, zaproszenia na przyszłe wydarzenia oraz wiadomości o produktach i usługach?