System zagęszczania Revos
System zagęszczania Alfa Laval Revos™ wykorzystuje technologię odwróconej osmozy pod wysokim ciśnieniem i w niskiej temperaturze do usuwania wody z piwa, wina i cydru po fermentacji w celu uzyskania wysokiej jakości koncentratu o zawartości alkoholu do 22% objętościowych (ABV). Po ponownym nawodnieniu produkt ma taki sam smak, aromat, zawartość minerałów i alkoholu jak produkt oryginalny.
Kompaktowy, ekonomiczny i energooszczędny system do zagęszczania piwa i napojów
- Nawet o 80% niższe koszty transportu dzięki zmniejszeniu ilości transportowanych koncentratów
- Zaoszczędź cenne miejsce w punktach sprzedaży, takich jak bary i restauracje, poprzez ponowne nawodnienie koncentratu dopiero w momencie podania
- Zachowaj smak, aromat, minerały i zawartość alkoholu dzięki opatentowanemu procesowi dwustopniowej obróbki w niskiej temperaturze
- Wysoko wszechstronny system do zagęszczania piwa i napojów
Zwiększ stabilność przy jednoczesnym obniżeniu kosztów dystrybucji i wysyłki dzięki systemowi zagęszczania piwa Alfa Laval Revos.
Jak działa system koncentracji piwa Revos
Moduł koncentracji Revos to dwustopniowy system odwróconej osmozy o wysokim ciśnieniu i niskiej temperaturze, umożliwiający koncentrację napojów alkoholowych, w tym piwa, wina i cydru. Produkt jest schładzany, a następnie w pierwszym etapie przepompowywany przez opatentowane spiralnie membrany. Pod wysokim ciśnieniem woda przenika przez membrany, koncentrując produkt i zatrzymując do 22% alkoholu objętościowo. Białka, cukry, aromaty i minerały pozostają w koncentracie piwa i napojów dzięki gęstej strukturze porów membran. Drugi etap pozwala na odzyskanie i zatrzymanie alkoholu i aromatów, które uciekły podczas pierwszego etapu koncentracji.
Serwis
Usługi systemowe dla przemysłu spożywczego
Usługi systemowe dla przemysłu spożywczego Alfa Laval pomagają zwiększyć wydajność procesów przetwórstwa spożywczego. Korzyści są następujące:
- Ciągłe usprawnianie działań w celu utrzymania przewagi nad konkurencją
- Nacisk na niezawodność, optymalizację i dostępność
- Maksymalny zwrot z inwestycji w całym cyklu życia systemów przetwórstwa spożywczego
Więcej o naszej ofercie serwisowej do systemów przetwórstwa spożywczego
Przetestuj system koncentracji Alfa Laval Revos. Wyślij osiem beczek piwa lub napoju do jednego z dwóch ośrodków testowych Alfa Laval (w USA lub Danii) i weź udział w testach na miejscu i ocenie wydajności.
Można również wynająć i przetestować jednostkę na skalę komercyjną, aby określić przepustowość koncentratu i jakość produktu w swojej lokalizacji.
Q&A System koncentracji Revos
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące systemu koncentracji piwa Revos.

Ograniczenie emisji dwutlenku węgla - dowiedz się więcej z naszej białej księgi
W jaki sposób browary i zakłady produkujące napoje mogą zmniejszyć swój ślad węglowy, jednocześnie zwiększając wydajność operacji? Zmniejszenie bezpośrednich i pośrednich emisji odgrywa ważną rolę - od zakupu surowców, energii elektrycznej i produkcji po pakowanie, materiały i dystrybucję. Ta biała księga skupi się na filtracji membranowej odwróconej osmozy (RO) do piwa i napojów jako opłacalnym sposobie dla producentów na zmniejszenie śladu węglowego ich łańcuchów dostaw.
