Alfa Laval - W and WD Series

W and WD Series

Seria Alfa Laval W i WD obejmuje dwa typy modeli. Modele W zostały zaprojektowane specjalnie do odtłuszczania serwatki. Modele WD mogą łączyć odtłuszczanie serwatki i klarowanie w jednym etapie. Seria W i WD jest dostępna w szerokim zakresie rozmiarów i posiada innowacyjne funkcje, które zapewniają wydajną, niezawodną i oszczędną pracę.

Dairy PX 18 A, H, C, W, WD and BM Series

Zaawansowana technologia, która wnosi nowe korzyści do przetwarzania serwatki

  • Unikalna konstrukcja hermetyczna Alfa Laval z dolnym zasilaniem zapewnia doskonałą wydajność odtłuszczania i utrzymuje wysoką jakość produktu.
  • Konstrukcja z dolnym zasilaniem redukuje siły ścinające w celu delikatnego traktowania produktu, co pozwala zachować rozmiar cząsteczek tłuszczu.
  • Hermetyczne uszczelki na wlocie i wylocie zapobiegają utlenianiu i redukują spienianie mleka
  • Łatwa adaptacja do warunków procesowych zapewnia większą elastyczność produkcji i efektywne CIP
  • Oszczędność energii do 60% dzięki hermetycznej konstrukcji

Dwa najlepsze typy wirówek do serwatki

Celem oddzielania serwatki jest odzyskanie tłuszczu, przy jednoczesnym zapewnieniu, że odtłuszczona serwatka jest możliwie jak najbardziej pozbawiona tłuszczu. Niska zawartość tłuszczu jest ważna dla ułatwienia dalszej obróbki i zwiększa wartość serwatki. Wirówki Alfa Laval serii W i WD zostały zaprojektowane dokładnie do tego celu. Seria WD łączy klarowanie i odtłuszczanie w jednym etapie, dzięki sekcji klarowania wewnątrz bębna, która umożliwia wykorzystanie wstępnie przefiltrowanej serwatki (tj. bez konieczności stosowania najpierw klarownika serwatki). Połączenie tych funkcji w jednym etapie zmniejsza zarówno koszty inwestycyjne, jak i powierzchnię instalacji.

.
Where to use Alfa Laval W WD Series

Gdzie stosować serię W i WD

Typowe zastosowania: produkcja sera; przetwarzanie serwatki, kazeiny i laktozy

.

Cechy, które gwarantują różnicę w jakości

Wirówki Alfa Laval wyróżniają się tym, co znajduje się wewnątrz: szeroki zakres unikalnych i opatentowanych technologii, które razem pomagają klientom z branży mleczarskiej osiągnąć lepszą jakość produktów przy zachowaniu najwyższych standardów higienicznych. Umożliwiają one również radykalne zmniejszenie zużycia wody i energii, redukując koszty operacyjne i zmniejszając negatywny wpływ na środowisko naturalne.

 

Dairy-hermetic-design.png

Hermetyczna


Łagodne przyspieszenie, duża wydajność

Unikalna hermetyczna misa, która umożliwia poprawę jakości produktów i zdecydowane zmniejszenie zużycia energii.

Dairy-eDrive.png

eDrive™


Prosta konstrukcja - wyższa wydajność i niższe koszty

System napędu bezpośredniego z mniejszą liczbą części wirujących, który minimalizuje koszty konserwacji i energii.

Dairy-UniDisc.png

UniDisc™


Nowe poziomy wydajności i higieny

Radykalnie nowa konstrukcja dysku, która zmniejsza potrzeby czyszczenia przy jednoczesnym zwiększeniu przepływu nawet o 20%.

Dairy-eMotion.png

eMotion™


Dwukrotnie większa wydajność na kWh

Innowacja, która minimalizuje tarcie oraz zmniejsza zużycie energii i emisję CO2 przez wirówkę nawet o 70%.

Dairy-Bactofuge.png

Bactofuge®


Zwiększona pojemność na substancje stałe

Ciągłe odprowadzanie fazy stałej zapewnia nienaruszony i wysoce skoncentrowany strumień do dalszego przetwarzania lub jako wartościowy produkt uboczny. Dzięki temu możliwe jest zwiększenie wydajności separacji.

Innowacyjna Wirówka

Alfa Laval wynalazła pierwszą wirówkę talerzową i od ponad wieku jest liderem w rozwoju technologii wirówek. Cieszymy się, że możemy podzielić się z Państwem naszą wiedzą i doświadczeniem, które zdobyliśmy w tym czasie. Odwiedź naszą bazę wiedzy Innowacyjna Wirówka, aby dowiedzieć się więcej o postępie w dziedzinie oddzielania i krokach podejmowanych przez Alfa Laval w celu ciągłego rewolucjonizowania technologii dla osiągnięcia doskonałości biznesowej.

Separator Innovator 640x360