Przetwórstwo żywności

Producenci z branży spożywczej, w tym ci wytwarzający produkty na bazie soi, oleje, mięso i żywność nowej generacji, polegają na zaawansowanych urządzeniach i technologiach Alfa Laval, aby pozostać konkurencyjnymi. Niezależnie od tego, czy koncentrujesz się na zastosowaniach krytycznych dla higieny, czy na specjalistycznej produkcji żywności, nasze najnowocześniejsze urządzenia, systemy modułowe i kompletne linie technologiczne zapewniają dostawę wysokiej jakości produktów.

Fish eggs oil vegetables and fruit on wooden plank

Maksymalizacja wydajności, minimalizacja odpadów i redukcja kosztów. Rozwiązania Alfa Laval dla przetwórstwa spożywczego są stworzone, aby pomóc:

  • Zwiększ wydajność produkcji i utrzymuj długi czas pracy dzięki wysokiej dostępności sprzętu i dyspozycyjności
  • Zmniejszenie strat składników i produktów poprzez optymalizację wykorzystania surowców
  • Zmniejszenie zużycia energii i wody dzięki naszym zaawansowanym technologiom przetwarzania żywności

Wybór Alfa Laval oznacza zobowiązanie do wydajnej i zrównoważonej produkcji żywności, z naciskiem na zmniejszenie wpływu na środowisko i przestrzeganie globalnych standardów bezpieczeństwa żywności. Na przykład, nasze filtry membranowe mogą pomóc w osiągnięciu zerowego zrzutu wody, a nasze energooszczędne pompy mogą zmniejszyć zużycie energii nawet o 50% - wszystko dzięki naszym urządzeniom do przetwarzania żywności.

Innowacyjne rozwiązania w zakresie przetwarzania żywności zapewniające optymalną higienę i smak

Osiągnięcie pożądanego smaku, wydłużonego okresu przydatności do spożycia i ścisłych standardów higieny wymaga precyzyjnej kontroli czasu i temperatury przetwarzania, a także starannego zarządzania surowcami. Technologie przetwarzania żywności Alfa Laval pozwalają zmaksymalizować potencjał każdego składnika, niezależnie od tego, czy masz do czynienia z suchymi proszkami, lepkimi cukrami, lepkimi cieczami, czy delikatnymi składnikami wrażliwymi na ciepło, takimi jak wzmacniacze smaku i esencje.

Nasze rozwiązania umożliwiają dokładne dozowanie i mieszanie składników, ograniczając rozsypywanie i marnotrawstwo oraz utrzymując koszty produkcji na niskim poziomie. Urządzenia Alfa Laval do przetwarzania żywności zostały zaprojektowane w celu zapewnienia bezpiecznej i higienicznej produkcji, w pełni zgodnej z najwyższymi standardami regulacyjnymi w przemyśle spożywczym.

Bottles and bowls of oils condiments and spices

Case stories

.
Opened cans of chickpeas green sprouts crrots corn peas beans mushrooms