Przetwórstwo warzyw i owoców

Skuteczna, opłacalna produkcja soków, przecierów i innych napojów produkowanych z owoców i warzyw zależy od delikatnej równowagi między utrzymaniem jakości, smaku i barwy surowca a przestrzeganiem norm higieny i wymagań BHP, przy jednoczesnym zapewnieniu, że koszty produkcji są utrzymywane na jak najniższym poziomie. Urządzenia, systemy, wiedza i serwis Alfa Laval pozwalają osiągnąć i utrzymać tę kluczową równowagę w procesie przetwarzania owoców i warzyw.

Fruit and vegetable processing640x360

Nieporównywalne możliwości 

Podstawowe technologie Alfa Laval odgrywają kluczową rolę w oddzielaniu, zagęszczaniu, podgrzewaniu i chłodzeniu pulpy, miąższu, soku i wody w procesach przetwarzania owoców i warzyw. Nasze unikatowe rozwiązania umożliwiają powyższe działania przy ograniczeniu do minimum strat, niższym zużyciu energii i bardziej efektywnym odzysku produktów ubocznych, które mogą generować dodatkowe zyski.

Innowacyjna przewaga

Alfa Laval posiada wieloletnie doświadczenie i wiedzę w zakresie przetwarzania owoców i warzyw za pomocą zaawansowanych technologii. Alfa Laval opracowała aseptyczne przetwarzanie (UHT), a od ponad pół wieku mamy jednostkę biznesową zajmującą się wyłącznie przetwarzaniem owoców i warzyw.

Przy produkcji na dużą skalę, skierowaną na światowe rynki towarowe, innowacyjne rozwiązania Alfa Laval mogą zatem zapewnić kluczową przewagę w uzyskiwaniu i utrzymaniu wysokiej pozycji.