2025-04-16 Produkty
Uwolnijmy ciśnienie: Optymalizacja wody w higienicznej produkcji
Globalny kryzys wodny można podsumować w zaledwie sześciu słowach: za mało, za dużo, za brudno - fraza ukuta przez Charlesa Islanda z World Resources Institute (WRI), think-tanku od dawna zaangażowanego w monitorowanie, analizowanie i doradzanie w zakresie słodkiej wody i jej wpływu na przyrodę. Powaga sytuacji pozostawiła wyraźny ślad, gdy członkowie Światowego Forum Ekonomicznego zebrali się na dorocznym spotkaniu w Davos w Szwajcarii w styczniu: woda, klimat, przyroda i energia były głównymi tematami dyskusji. W Alfa Laval ściśle współpracujemy z firmami stojącymi przed wyzwaniem zmniejszenia poboru i zużycia wody przy jednoczesnym spełnieniu bardziej rygorystycznych przepisów dotyczących jakości odprowadzanej wody. Wyzwania te niosą ze sobą bezpośrednie implikacje kosztowe i mogą mieć wpływ na konkurencyjność firmy: Konkurencyjność Licencję na prowadzenie działalności Zdolność do przyciągania partnerów, kapitału i talentów. Wierzymy, że osiągnięcie pozytywnego wpływu wody na działalność przemysłową jest kluczem do budowania odporności na kryzys wodny i zwiększenia konkurencyjności firmy. Ta podróż zaczyna się od neutralności wodnej. W Alfa Laval odkrywamy na nowo technologie i systemy, aby ułatwić ich wdrażanie, jedno rozwiązanie na raz. Wykorzystujemy naszą siłę innowacji, aby łączyć sprawdzone rozwiązania na nowe sposoby i opracowywać przełomowe i inteligentne alternatywy, które umożliwiają branżom optymalizację ponownego wykorzystania wody.
Woda do czyszczenia i chłodzenia w higienicznej produkcji
Dołącz do nas w naszej podróży, aby odkrywać rozwiązania i nowe partnerstwa, które łagodzą ryzyko związane z wodą, koncentrując się na optymalizacji zużycia wody do czyszczenia i chłodzenia w produkcji higienicznej.
Śledź nas na LinkedIn, aby uzyskać inspiracje i spostrzeżenia ekspertów, i zarejestruj się na nasze wirtualne wydarzenie 4 czerwca, aby uzyskać wyjątkową okazję do bezpośredniego kontaktu z naszymi ekspertami na temat najlepszych dostępnych technologii i rozwiązań w zakresie zarządzania wodą
Uzyskasz cenne informacje od wiodących ekspertów technologicznych i liderów branży na temat tego, jak
- budować odporność na skutki zmian klimatycznych i wpływ cyklu wodnego w celu zapewnienia bezpieczeństwa wodnego i zapewnienia ciągłości produkcji przy jednoczesnym umożliwieniu przyszłego wzrostu
- Wzmocnić swoją licencję na prowadzenie działalności na obszarach o niedoborze wody, spełniając rosnące wymagania konsumentów i regulacyjne dotyczące zrównoważonych praktyk, zachowując właściwą równowagę między zyskiem finansowym a cyrkulacyjnym zużyciem wody
- Zdobycie pozycji lidera w branży w zakresie optymalnego ponownego wykorzystania wody na drodze do neutralności wodnej i operacji pozytywnych dla wody, co pomoże przyciągnąć inwestycje, utalentowanych pracowników i udział w rynku.
Nie przegap tej okazji, aby dowiedzieć się od ekspertów, jak reagować na zmieniające się praktyki i przepisy ESG, jednocześnie budując długoterminową odporność na wodę w celu nieprzerwanej działalności biznesowej.
Główni mówcy:
Imran Rashid, prezes BU Food Heat Transfer, Alfa Laval
Eline Suijlen, kierownik ds. przemysłu wodnego, Alfa Laval
Panel ekspertów Alfa Laval:
Allan Bruun, Business Development Manager, reprezentujący ThinkTop®
Anna Andrys, Strategic Project Manager, reprezentująca Alfa Laval Extend™
Filippa Kinderdal, Product & Portfolio Manager, reprezentująca Alfa Laval Optiwia™
Moderator:
Hanne Ovesen, kierownik ds. komunikacji, Dział Żywności i Wody