Sukces w przetwarzaniu żywności wymaga zachowania delikatnej równowagi między wyglądem, smakiem, teksturą i jakością produktu oraz zachowaniem niskich kosztów. Oferujemy Kientom wyjątkowe możliwości w zakresie technologii istotnych dla krytycznych procesów produkcyjnych takich jak mieszanie, separacja, obróbka cieplna i mycie. Współpraca z Alfa Laval zapewnia najlepsze rezultaty w całym spektrum przygotowanych potraw.

Typowe zastosowania dla rozwiązań technologicznych Alfa Laval

  • Pieczywo
  • Płatki
  • Słodycze
  • Desery
  • Pasty jajeczne
  • Miody
  • Dżemy i marmolady
  • Karma dla zwierząt
  • Zupy, sosy i przyprawy
  • Produkty na bazie pomidorów 

Rozwiązania Alfa Laval pozwalają naszym Klientom z branży spożywczej skorzystać z wielu najbardziej zaawansowanych technologii, zgodnych z przepisami FDA i innymi wyjątkowymi wymaganiami higienicznymi.