Przetwórstwo pomidorów | Alfa Laval

Przetwórstwo pomidorów

Pomidory są głównym składnikiem szerokiej gamy produktów, szczególnie w przypadku żywności gotowej do spożycia. Nowe pasty o lepszej konststencji zyskują coraz większą popularność. Zwiększa sie popyt na produkty o zmniejszonej zawartości soli i cukru.

Tomato 640x360

Lepkość, smak i kolor

Foodec decanter centrifuge technology enables you to produce juice,purée and paste in which the effective management of viscosity, mould issues and thermal impacts make it possible to enhance the natural flavour and mouthfeel of your products.

Alfa Laval technologies, including thermal equipment to concentrate and sterilize raw juice/purée/paste, also help you retain the natural colour that is crucial for maximizing customer satisfaction and the revenue that results from this.

Liczy się wszechstronność

Alfa Laval zapewnia szerokie spektrum specjalistycznego sprzętu do przetwarzania, który zwiększy wydajność i wszechstronność Twojego systemu przetwarzania pomidorów, a także jakość i sprzedaż Twoich produktów.

Dostarczamy sprzęt, który jest idealny do wszystkiego, od małych zakładów przetwórstwa wielu owoców po wysoce wyspecjalizowane zakłady soków, przecierów i past.