Produkcja dań gotowych

Sukces w przetwarzaniu żywności wymaga zachowania delikatnej równowagi między wyglądem, smakiem, teksturą i jakością produktu oraz zachowaniem niskich kosztów. Oferujemy Kientom wyjątkowe możliwości w zakresie technologii istotnych dla krytycznych procesów produkcyjnych takich jak mieszanie, separacja, obróbka cieplna i mycie. Współpraca z Alfa Laval zapewnia najlepsze rezultaty w całym spektrum przygotowanych potraw.

Prepared foods 640x360

Typowe zastosowania dla rozwiązań technologicznych Alfa Laval

  • Pieczywo
  • Płatki
  • Słodycze
  • Desery
  • Pasty jajeczne
  • Miody
  • Dżemy i marmolady
  • Karma dla zwierząt
  • Zupy, sosy i przyprawy
  • Produkty na bazie pomidorów 

Rozwiązania Alfa Laval pozwalają naszym Klientom z branży spożywczej skorzystać z wielu najbardziej zaawansowanych technologii, zgodnych z przepisami FDA i innymi wyjątkowymi wymaganiami higienicznymi.

Logika w produkcji żywności

Urządzenia higieniczne Alfa Laval łączą wysoką wydajność z delikatną obróbką produktów. Podążaj za trendami w branży spożywczej w zakresie czterech kluczowych wyzwań: oferowania konsumentom produktów spożywczych po konkurencyjnych cenach, maksymalnego wykorzystania surowców, redukcji odpadów i ograniczenia emisji oraz dostarczania bezpiecznych i higienicznych produktów spożywczych.

food-focus-640x360